Rintaliivien kokoRintaliivien oikean koon saa selville kun mittaa rinnanympäryksen rintojen korkeimmalta kohdalta sekä rintojen alta. Kun edellisestä vähennetään jälkimmäinen, on tuloksena oikea kuppikoko. Mikäli rinnanympärysten erotus on:

-         10-11 senttiä, on kuppikoko AA

-         12-13 senttiä, on kuppikoko A

-         14-15 senttiä on kuppikoko B

-         16-17 senttiä, on kuppikoko C

-         18-19 senttiä, on kuppikoko D

-         20-21 senttiä, on kuppikoko DD

-         22-25 senttiä, on kuppikoko E

-         26-28 senttiä on kuppikoko F.

Kuppikoko sekä ympärysmitta rinnan alta muodostavat yhdessä liivien koon, esimerkiksi C 80. Liivejä hankkiessa kannattaa kuitenkin muistaa, että mitattu koko on aina suuntaa antava ja sopivat liivit löytyvät kokeilemalla kärsivällisesti eri valmistajien malleja ja kokoja.

Rintaliivejä hankkiessa kannattaa rohkeasti kysyä apua asiansa osaavalta myyjältä, koska eri valmistajien malleissa koot ja leikkaukset vaihtelevat paljon. Ammattitaitoinen myyjä osaa neuvoa jos liivien ympärysmittaa tai kuppikokoa täytyy muuttaa.  Hyvin istuvissa liiveissä rinnan kärki asettuu liivien korkeimpaan kohtaan. Kaarituki tukee koko rintaa eikä purista mistään kohdasta. Rintaliivit ovat oikeankokoiset silloin kun niitä ei oikeastaan tunne edes käyttävänsä.

Liivejä ostaessa on hyvä muistaa myös, että rintojen koko ja profiili voivat vaihdella myös esimerkiksi painonmuutosten, kuukautiskierron, raskauden, imetyksen tai menopaussin takia. Myös e-pillereiden käyttö saattaa muuttaa rintojen kokoa.